Vejledning til spirer i BergsBioSalad

Spirekassen, Bergs bio Salad kan bruges til at dyrke spiselige spirer.

Den er nem at bruge for små og store. Grønne fingre er ingen forudsætning.

 
Linsespirer
 

Dyrkning af spirer i BergsBioSalad

Her kan du læse de 15 nemme trin til dine egne, lækre spirer:
 
1. Vask alle dele af BergsBioSalad grundigt i hånden og lad delene tørre.
 
2. Du kan afmåle mængden af tørre frø, linser eller bønner - emner -
    ved at de i tør form skal dække halvdelen af bunden i ét lag i en af
    de gennemsigtige bakker.
 
3. Kassér beskadigede emner og hæld de resterende emner over i en kop
     med rent, koldt vand, så de kan ligge i blød.
 
4. Efter 8-10 timer har emnerne trukket vand nok. Hæld de nu fugtige
    spireemner over i en af de gennemsigtige bakker.
 
5. Skyl de fugtige emner i bakkerne under den rindende hane, indtil
     vandet er helt klart.
 
6. Vip bakken en anelse, så vandet kan dryppe helt fra.
 
7. Stil bakken med spireemnerne ovenpå den store grønne bakke.
 
8. Læg den perforede grønne bakke øverst.
    Dermed bevarer spirerne den vigtige fugt under dyrkningen.
 
9. Hvis du dyrker frø og bønner/linser samtidig, så lad dem vokse i
    hver deres bakke. Stil desuden bakken med bønner/linser under
    bakken med frø.
 
      10. Placér hele spirekassen i et hjørne af køkkenet, hvor spirerne ikke
             får direkte sollys eller kold træk. Kassen må ikke stå i et skab.
             Spirerne har brug for frisk luft for at bevare deres friskhed.
 
      11. Skyl spirerne min. to gange om dagen de næste dage som punkt 5-12.
 
      12. Tøm den nederste grønne bakke ved hver skylning. Denne bakke
             bør holdes stort set tør undtagen et par dråber vand, som naturligt
             vil dryppe ned i den. Tøm derfor bakken efter hver skylning.
 
      13. Når spirerne er klar til at blive spist - jf. Spirer - så skylles de ekstra
             grundigt en sidste gang.
 
      14. Nu er dine hjemmedyrkede spirer klar til din sunde, grønne opskrift.
 
      15. Vask den tømte spirebakke grundigt i hånden med opvaskemiddel,
             varmt vand og en blød, ren svamp.
             N.B! Beholderen tåler ikke opvaskemaskine.
             Lad bakkerne tørre, og den er klar til næste omgang spirer.
 
 

Altid sunde spirer

Dine spirer skal altid dufte friskt, være klare i farven og være sprøde.
Nogle spirer får fine rodhår på en del af roden. Dette er ikke mug, men er en naturlig del af spiren. Du kan kende rodhår på, at de kun er på rødderne og er helt hvide.
 
Hvis dine spirer ikke dufter helt friskt, så bør du ikke spise dem. Prøv igen og skyl spirerne oftere og mere grundigt. Så burde det lykkes dig at få lækre, vitaminrige spirer.
 
 

God fornøjelse med dine spirer

BergsBioSalad v/GMPack ApS | Plastvænget 9, 9560 Hadsund - Danmark | Tlf.: +45 98572944